thelifeofmilton

Alla inlägg under augusti 2011

Av Milton Axelsson Höij - 22 augusti 2011 14:47

Hej!
jag har haft en lugn och skön natt, jag har sovit som en stock.
Morgonen började bra, en sköterska tog upp mig vid nio tiden och gav mig mat, jag åt 35mml själv och resten fick jag i sonden, jag börjar få in snitsen på det där med att äta genom munnen nu! Jag har ju blivit så lat eftersom jag haft det så bekvämt i fyra veckor med maten genom sonden, och jag har inte heller riktigt få känna på hur det är att vara hungrig.

Mamma och Pappa skulle ge mig mat vid 13.00 men då sov jag..tungt!
De försökte väcka mig, tog upp mig, bytte blöja, tvättade mig under mina stora kinder.. Men jag sov fortfarande, skönt!
Pappa lyckades få mig att äta lite från flaskan medans jag sov, men sen så stängde jag munnen helt. Så mina föräldrar fick ge mig mat genom min sond istället.
Mamma & Pappa fick prata med en läkare idag också, det pratade lite om allt möjligt.. Läkarintyg osv.
De berättade även att de ska plocka bort mina stygn jag har i halsen, de jag fick ifrån jag låg i ECMO.Där två grövre slangar med blod som syresätts i.
Jag får också sista dosen antibiotika ikväll, sedan tar dom bort det helt och även min infar jag har i ljumsken så då kommer jag bara ha min sond kvar!
Förstår ni? För ca 2 veckor sedan så låg jag på ECMO/Biva med alla möjliga apparater slangar och sladdar inkopplade i mig, och nu kommer jag bara ha en sond i näsan som jag får mat i!? Helt otroligt vad jag är en kämpe!

Sömnig grabb!
   
Stygnen jag har på halsen, dålig bild men ni ser på ett ungefär.

 

Av Milton Axelsson Höij - 22 augusti 2011 11:39

   

:)

Av Milton Axelsson Höij - 22 augusti 2011 00:21

Hej, idag har jag skrikit,spytt & vart en riktig bebis!
Mamma & Pappa har vart hos mig nästan hela tiden, för vaken det har jag vart nästan hela dagen!
Jag får nu 70mml/h och det får jag äta på flaska sedan det jag inte får i mig får jag i min sond.. Och ja den där sonden har jag försökt dra ut sedan jag låg på biva, mina händer dras dit hela tiden och jag vill så gärna dra ut slangen. Så ikväll när Mamma & Pappa hade bytt blöja på mig fick jag ett stadigt grepp och slet ut den, Mamsen blev lite kallsvettig, det såg kanske inte så skönt ut, men jag blev nöjd! Jag fick ett flin på läpparna medans sköterskorna gick och hämtade en ny slang.
Precis innan Mamma & Pappa skulle gå och jag nästan hade somnat så spydde jag ner mig själv i mängder, så det var bara för dom att stanna kvar och ta upp mig och börja om från början med att tvätta och byta kläder osv.. Men nu ligger jag här i min säng och sover så nöjdt! Godnatt.

Av Milton Axelsson Höij - 21 augusti 2011 19:31

Jag & Robin måste nog vara de ända på denna gjord som älskar när sitt barn skriker.
Oj vad Milton har skrikit idag, och han är inte ett dugg hes längre så nu låter han som en riktig bebis!
Farmor,Faster,Mormor & FarbrorRicky har vart på besök idag också!

Imorgon funderar läkarna på ifall man ska ta bort antibiotikan han har och kanske ta bort stygnen i halsen, hoppas att han inte behöver antibiotika längre!
Och att han kan bli frisk så vi kan få ett eget rum snart!

Av Milton Axelsson Höij - 21 augusti 2011 00:27

Hej, jag har som sagt vart sjuk idag så jag har inte vart nere hos våran prins alls under dagen.. Kan ju säga att denna dag har gått väldigt segt, jag vill ju så gärna vara hos honom hela tiden!
Men tur att jag och Milton har världens bästa Robin/Pappa som kan agera både Mamma & Pappa samtidigt!
Farmor Anette har också vart här idag och tagit hand om Milton så mycket som det går, jag tror hon var nere hos honom i lite över två timmar, så det var skönt! Då slipper jag känna att han vart helt ensam! Men ensam är han ju förstås aldrig, det är urgulliga sköterskor som har hand om honom när inte jag eller Robin är där, men det känns alltid bäst när någon i hans 'familj' är där!
Moster Emelie & Kusinen Vincent var också förbi en liten sväng och tittade in hos Milton, Vincent hade sjungt 'blinka lilla stjärna' för Milton också, gullunge!
Och ännu mer besök har han även fått idag! Malin, min & Robins vän kom också förbi, och Milton fick jättefina presenter utav henne!
Sedan kom Robins kompis Timmy, och Milton fick en söt liten nallebjörn! Han har ju samlat på sig några nu sedan han blev sjuk, så snart är sängen hans full, men det är mys!
Milton får även sin rätta mängd mat nu tills hans vikt, så om han fortsätter att klara av den mängden så kopplar man bort hans dropp imorgon, hoppas!
Nu ska vi försöka sova lite och jag hoppas verkligen att jag kan gosa med prinsen imorgon! Godnatt.
  
 

Av Milton Axelsson Höij - 20 augusti 2011 12:47

Hej, imorse när jag vaknade så kände jag mig dundersjuk..Och ja, jag börjar bli sjuk. Så nu får jag inte gå ned till vår finaste, tur det är att Robin inte är sjuk (än) så han får både vara Mamma & Pappa idag, usch skruttunge saknar han redan! Sitter här på rummet och vill så gärna springa ned till honom men jag vill inte ta det osäkra framför det säkra, så jag håller mig inne på vårt rum.

Av Milton Axelsson Höij - 19 augusti 2011 12:56

Hej!
Livet är underbart just nu enligt mig själv, jag njuter och skriker inte mycket alls. jag grymtar lite då & då bara men det är bara för jag komit på att jag faktiskt får ligga och gosa i Mammas eller Pappas famn nu!
Jag andas fortfarande väldigt hastigt men det är till och från, ibland ligger mina andetag på 42/min och ibland tillochmed 103/min så det är upp och ned men läkaren kommer och tittar till mig då & då.

Syresättningen ligger på 97-100 nätsan hela tiden så det är bra! Jag klarar mig utan extra syrgas.
Jag får 18mml mat i min sond och nu försöker Mamma,Pappa & sköterskorna ge mig ytterligare lite mer mat på flaska eftersom jag glömt bort hur man äter genom munnen, så det tränar jag på just nu! Jag får också försöka ammas då&då men jag tycker bara det är mysigt så jag somnar bara med tutten i munnen, därav får jag flaska! Det är faktiskt inte så lätt att börja äta normalt när jag bara fick två dagar på BB och sedan haft sond i fyra veckor..
 

Av Milton Axelsson Höij - 18 augusti 2011 18:25

Hej!
Morgonen började med att vi gick ned och tvättade vår lilla skrutt och satt och myste!
På förmiddagen kom MommoAnna (Miltons Mormor) och hälsade på! Hon fick också äran att tvätta Miltons hår eftersom han hade vart och gjort eeg-test tidigare på dagen vilket han får klister i huvudet utav.
Vi hade också ett läkarsamtal, och ja.. Vi får inte svar på så mycket mer än det vi redan vet, och det är inte mycket! Han är stabil nu och det är där vi står.. Vi får vänta och se hur han mår och hoppas på att det bara går framåt.
Och vad det är som gjorde han så fruktansvärt sjuk ifrån början det är en fråga som kommer att förbli utan något direkt svar enligt läkarna.
På eftermiddagen Kom Miltons Gammelfarfar & Pirjo och hälsade på också!
Milton fick jätte fina kläder, tack!

       

Presentation


Jag heter Milton och föddes 2011-07-20 03:07.Jag vägde 4165g och var 50 cm lång. Mitt tredje dygn i livet började jag bli sämre,ca 2månader låg jag på sjukhuset,biva,ECMO & vårdavdeln.
Här läser du från dag ett på sjukhuset tills nu när jag äntligen är h

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards